Akdeniz – Panaït Istrati

Ötüken

  1. GÖRSEL, 43. SAYFA
    1. Virgül eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki iri siyah ifadesinin iri, siyah şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    2. Noktalı virgül yerine virgül kullanımı. (Bu anlam karmaşası cümledeki olan, ifadesinin olan; şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    3. Düzeltme işareti eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki hala sözcüğünün hâlâ şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    4. Virgül eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki Evet ifadesinin Evet, şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    5. Özne olarak kullanılan o zamirinden sonra virgül eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki o ifadesinin o, şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    6. Eş değer ögeler arasındaki virgül eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki Dur gitme ifadesinin Dur, gitme şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    7. Kesme işareti fazlalığı. (Bu fazlalık cümledeki Bar’ın ifadesinin Barın şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    8. Eş değer ögeler arasındaki virgül eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki Anana babana ifadesinin Anana, babana şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    9. Kesme işareti fazlalığı. (Bu fazlalık cümledeki bar’ımız ifadesinin barımız şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
  2. GÖRSEL, 45. SAYFA
    1. Virgül yerine noktalı virgül kullanımı. (Bu hata cümledeki gerek; ifadesinin gerek, şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    2. Tekrarlı bağlaçtan önce virgül kullanımı. (Bu hata cümledeki çalışarak, ister ifadesinin çalışarak ister şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    3. Bağlaçtan sonra virgül kullanımı. (Bu fazlalık cümledeki ki, olaylar ifadesinin ki olaylar şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    4. Eş değer ögeler arasındaki virgül eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki Yahudi ifadesinin Yahudi, şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    5. Yazım hatası. (Bu hata cümledeki nevanın ifadesinin nevalenin şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    6. Tamlayan ve tamlanan arasındaki virgül fazlalığı. (Bu fazlalık cümledeki İşin, ifadesinin İşin şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    7. Tırnak yerine tek tırnak işareti kullanımı. (Bu hata cümledeki tsuyka’mız ifadesinin “tsuyka”mız şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    8. Virgül yerine soru işareti kullanımı. (Bu hata cümledeki vurgunu? Ne ifadesinin vurgunu, ne şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    9. Noktalı virgül yerine virgül kullanımı. (Bu anlam karmaşası cümledeki mantık, ifadesinin mantık; şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
  3. GÖRSEL, 73. SAYFA
    1. Bağlaçtan sonra virgül kullanımı. (Bu fazlalık cümledeki ki, hayallerimi ifadesinin ki hayallerimi şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    2. Bağlaçtan sonra virgül kullanımı. (Bu fazlalık cümledeki de, gitmekten ifadesinin de gitmekten şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    3. Virgül eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki olmayan eksik ifadesinin olmayan, eksik şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    4. Boşluk fazlalığı. (Bu fazlalık cümledeki Port- Said ifadesinin Port-Said şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    5. Tamlayan ve tamlanan arasındaki virgül fazlalığı. (Bu fazlalık cümledeki Heykelin, ifadesinin Heykelin şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    6. Kesme işaretinin yanlış ekten önce kullanılması. (Bu hata cümledeki Türkiye’sinde ifadesinin Türkiyesi’nde şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    7. Bağlaçtan sonra virgül kullanımı. (Bu fazlalık cümledeki ki, karşımıza ifadesinin ki karşımıza şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    8. Tek zarf-fiil ekinden sonra virgül kullanımı. (Bu hata cümledeki çalışırken, ifadesinin çalışırken şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
  4. GÖRSEL, 153. SAYFA
    1. Yazım hatası. (Bu hata cümledeki nemenem ifadesinin ne menem şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    2. Ardından başka bir zarf-fiil eki gelen zarf-fiil ekinden sonraki virgül eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki bastırınca ifadesinin bastırınca, şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    3. Küçük harf yerine büyük harf kullanımı. (Bu hata cümledeki sıraladı: Ekmek ifadesinin sıraladı: ekmek şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    4. Nokta yerine iki nokta kullanımı. (Bu hata cümledeki sordum: ifadesinin sordum. şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    5. Düzeltme işareti eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki ebedi ifadesinin ebedî şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    6. Yazım hatası. (Bu hata cümledeki Hıristiyan ifadesinin Hristiyan şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    7. Bağlaçtan önce virgül kullanımı. (Bu fazlalık cümledeki çok, ama ifadesinin çok ama şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    8. Düzeltme işareti eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki ebedi ifadesinin ebedî şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    9. Düzeltme işareti fazlalığı. (Bu hata cümledeki lâyıksam ifadesinin layıksam şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    10. Tekrarlı bağlaçtan önce virgül kullanımı. (Bu hata cümledeki fazlasına, ne ifadesinin fazlasına ne şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    11. Düzeltme işareti fazlalığı. (Bu hata cümledeki âdildir ifadesinin adildir şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    12. Düzeltme işareti eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki Ebedi ifadesinin Ebedî şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    13. Düzeltme işareti eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki halidir ifadesinin hâlidir şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    14. Tek şart ekinden sonra virgül fazlalığı. (Bu fazlalık cümledeki istersen, ifadesinin istersen şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
  5. GÖRSEL, 163. SAYFA
    1. Tek zarf-fiil ekinden sonra virgül kullanımı. (Bu hata cümledeki olarak, ifadesinin olarak şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    2. Virgül yerine noktalı virgül kullanımı. (Bu hata cümledeki veriyorlardı; ifadesinin veriyorlardı, şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    3. Bağlaçtan sonra virgül kullanımı. (Bu fazlalık cümledeki de, tavan ifadesinin de tavan şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    4. Noktalı virgül fazlalığı. (Bu fazlalık cümledeki Ücret; ifadesinin Ücret şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    5. Yazım hatası. (Bu hata cümledeki akıl almaz ifadesinin akılalmaz şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    6. Düzeltme işareti eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki halinde ifadesinin hâlinde şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
      Harf eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki Afedersiniz ifadesinin Affedersiniz şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    7. Virgül yerine noktalı virgül kullanımı. (Bu hata cümledeki sürüyorduk; zira ifadesinin sürüyorduk, zira şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    8. Özne olarak kullanılan o zamirinden sonra virgül eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki o daha ifadesinin o, daha şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    9. Bağlaçtan sonra virgül kullanımı. (Bu fazlalık cümledeki ki, halıda ifadesinin ki halıda şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    10. Tekrarlı bağlaçtan önce virgül kullanımı. (Bu hata cümledeki sürprizinden, ne ifadesinin sürprizinden ne şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    11. Virgül yerine noktalı virgül kullanımı. (Bu hata cümledeki kötüsünün; tahtakurularının ifadesinin kötüsünün, tahtakurularının şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
    12. Yazım hatası. (Bu hata cümledeki ilerdeki ifadesinin ilerideki şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)

Telif Hakkı © 2021 Uyanış – Tüm Hakları Saklıdır.