Akdeniz – Panaït Istrati
Ötüken
- GÖRSEL, 43. SAYFA
- Virgül eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki iri siyah ifadesinin iri, siyah şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Noktalı virgül yerine virgül kullanımı. (Bu anlam karmaşası cümledeki olan, ifadesinin olan; şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Düzeltme işareti eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki hala sözcüğünün hâlâ şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Virgül eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki Evet ifadesinin Evet, şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Özne olarak kullanılan o zamirinden sonra virgül eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki o ifadesinin o, şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Eş değer ögeler arasındaki virgül eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki Dur gitme ifadesinin Dur, gitme şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Kesme işareti fazlalığı. (Bu fazlalık cümledeki Bar’ın ifadesinin Barın şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Eş değer ögeler arasındaki virgül eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki Anana babana ifadesinin Anana, babana şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Kesme işareti fazlalığı. (Bu fazlalık cümledeki bar’ımız ifadesinin barımız şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- GÖRSEL, 45. SAYFA
- Virgül yerine noktalı virgül kullanımı. (Bu hata cümledeki gerek; ifadesinin gerek, şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Tekrarlı bağlaçtan önce virgül kullanımı. (Bu hata cümledeki çalışarak, ister ifadesinin çalışarak ister şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Bağlaçtan sonra virgül kullanımı. (Bu fazlalık cümledeki ki, olaylar ifadesinin ki olaylar şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Eş değer ögeler arasındaki virgül eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki Yahudi ifadesinin Yahudi, şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Yazım hatası. (Bu hata cümledeki nevanın ifadesinin nevalenin şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Tamlayan ve tamlanan arasındaki virgül fazlalığı. (Bu fazlalık cümledeki İşin, ifadesinin İşin şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Tırnak yerine tek tırnak işareti kullanımı. (Bu hata cümledeki tsuyka’mız ifadesinin “tsuyka”mız şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Virgül yerine soru işareti kullanımı. (Bu hata cümledeki vurgunu? Ne ifadesinin vurgunu, ne şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Noktalı virgül yerine virgül kullanımı. (Bu anlam karmaşası cümledeki mantık, ifadesinin mantık; şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- GÖRSEL, 73. SAYFA
- Bağlaçtan sonra virgül kullanımı. (Bu fazlalık cümledeki ki, hayallerimi ifadesinin ki hayallerimi şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Bağlaçtan sonra virgül kullanımı. (Bu fazlalık cümledeki de, gitmekten ifadesinin de gitmekten şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Virgül eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki olmayan eksik ifadesinin olmayan, eksik şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Boşluk fazlalığı. (Bu fazlalık cümledeki Port- Said ifadesinin Port-Said şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Tamlayan ve tamlanan arasındaki virgül fazlalığı. (Bu fazlalık cümledeki Heykelin, ifadesinin Heykelin şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Kesme işaretinin yanlış ekten önce kullanılması. (Bu hata cümledeki Türkiye’sinde ifadesinin Türkiyesi’nde şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Bağlaçtan sonra virgül kullanımı. (Bu fazlalık cümledeki ki, karşımıza ifadesinin ki karşımıza şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Tek zarf-fiil ekinden sonra virgül kullanımı. (Bu hata cümledeki çalışırken, ifadesinin çalışırken şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- GÖRSEL, 153. SAYFA
- Yazım hatası. (Bu hata cümledeki nemenem ifadesinin ne menem şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Ardından başka bir zarf-fiil eki gelen zarf-fiil ekinden sonraki virgül eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki bastırınca ifadesinin bastırınca, şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Küçük harf yerine büyük harf kullanımı. (Bu hata cümledeki sıraladı: Ekmek ifadesinin sıraladı: ekmek şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Nokta yerine iki nokta kullanımı. (Bu hata cümledeki sordum: ifadesinin sordum. şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Düzeltme işareti eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki ebedi ifadesinin ebedî şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Yazım hatası. (Bu hata cümledeki Hıristiyan ifadesinin Hristiyan şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Bağlaçtan önce virgül kullanımı. (Bu fazlalık cümledeki çok, ama ifadesinin çok ama şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Düzeltme işareti eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki ebedi ifadesinin ebedî şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Düzeltme işareti fazlalığı. (Bu hata cümledeki lâyıksam ifadesinin layıksam şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Tekrarlı bağlaçtan önce virgül kullanımı. (Bu hata cümledeki fazlasına, ne ifadesinin fazlasına ne şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Düzeltme işareti fazlalığı. (Bu hata cümledeki âdildir ifadesinin adildir şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Düzeltme işareti eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki Ebedi ifadesinin Ebedî şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Düzeltme işareti eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki halidir ifadesinin hâlidir şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Tek şart ekinden sonra virgül fazlalığı. (Bu fazlalık cümledeki istersen, ifadesinin istersen şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- GÖRSEL, 163. SAYFA
- Tek zarf-fiil ekinden sonra virgül kullanımı. (Bu hata cümledeki olarak, ifadesinin olarak şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Virgül yerine noktalı virgül kullanımı. (Bu hata cümledeki veriyorlardı; ifadesinin veriyorlardı, şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Bağlaçtan sonra virgül kullanımı. (Bu fazlalık cümledeki de, tavan ifadesinin de tavan şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Noktalı virgül fazlalığı. (Bu fazlalık cümledeki Ücret; ifadesinin Ücret şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Yazım hatası. (Bu hata cümledeki akıl almaz ifadesinin akılalmaz şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Düzeltme işareti eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki halinde ifadesinin hâlinde şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
Harf eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki Afedersiniz ifadesinin Affedersiniz şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.) - Virgül yerine noktalı virgül kullanımı. (Bu hata cümledeki sürüyorduk; zira ifadesinin sürüyorduk, zira şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Özne olarak kullanılan o zamirinden sonra virgül eksikliği. (Bu eksiklik cümledeki o daha ifadesinin o, daha şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Bağlaçtan sonra virgül kullanımı. (Bu fazlalık cümledeki ki, halıda ifadesinin ki halıda şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Tekrarlı bağlaçtan önce virgül kullanımı. (Bu hata cümledeki sürprizinden, ne ifadesinin sürprizinden ne şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Virgül yerine noktalı virgül kullanımı. (Bu hata cümledeki kötüsünün; tahtakurularının ifadesinin kötüsünün, tahtakurularının şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
- Yazım hatası. (Bu hata cümledeki ilerdeki ifadesinin ilerideki şeklinde düzeltilmesiyle giderilebilir.)
Telif Hakkı © 2021 Uyanış – Tüm Hakları Saklıdır.